אירועים עסקיים
אירועים מסוג זה נועדו לקידום מכירות של העסק מבחינה תדמיתית, וגם לסייע לאחרים בתחומים שונים באמצעות היכרות עמו. כך, למשל, בימי עיון נציגי בית העסק מעבירים מידע מעשי או תאורתי על המקצוע בו הוא מתמחה, ובכנסים עסקיים נערכים דיונים על נושאים שונים ברמה המקצועית. על מנת לתכנן את האירוע העסקי הבא שלכם באופן משכנע וחסר תקדים, אנו ממליצים על כמה צעדי הכנה שיבטיחו את הצלחתו.
תכננו מה יהיה קונספט האירוע
על אף שביום עיון עוסקים בלימוד ועדכון ידע על מקצוע מסוים, ובכנס עסקי נהוג להתכנס למפגשי מומחים ולשאוב ידע איש מרעהו, ידוע וברור שהאירועים הללו התוו על ידי חברה מסוימת, לצורך העניין העסק שלכם. ידוע וברור, אם כן, כי לכם – כבית עסק, יש דעה ועמדה על הנושאים עליהם אתם עומדים להעלות באירוע העסקי. ברם, לא כל מה שאתם חושבים לבטא אכן מצליח בסופו של דבר מול קהלים גדולים. בשביל להשכיל לבנות יום עסקי עם מסר ברור מכם, מומלץ מאד כי חברת הפקות תסייע בתכנון האירוע, גיבוש הסילבוס והמלצה על מיטב ספקי האירועים: קייטרינג, צלם, מוזיקה לאירועים, ועוד.
קבעו את סדר הגודל של האירוע
אירועים עסקיים יכולים לפנות לקהל מועט ואיכותי (כלומר, כזה שבא לשאוב מכם מידע ולעשות אתכם עסקים בסבירות גבוהה), או לקהל רב, ואפילו להמונים אם מדובר בנושא פשוט, שהמטרה בו היא לכנס כמה שיותר מוזמנים. מומלץ לתכנן מראש לכמה אנשים האירוע מיועד. אם אתם יודעים שהנושא של הכנס הוא נושא מורכב וידוע מעטים, שיווקו בערוצים שיביאו המוני מוזמנין עשוי להיות לא יעיל כמו הזמנת מעט קהל, אל איכותי. לעומת זאת, אם הכנס שלכם הוא כנס מכירות של מוצרים שהם להמונים (למשל תקשורת, מזון וכד'), ההמלצה היא כמובן להביא מה שיותר קהל באמצעות קידום פיזי ורשתי. גם אז, חובה לקבוע מכסת מקסימום של מוזמנים, בהתאם לגודל האולם/גן האירועים, ולסגור את ההרשמה כאשר מתמלא.
עצות לחיסכון באירועים עסקיים להמונים
• אפשרו לקהל שלכם לבחור את המזון שמגישים לו. בכך תוכלו לרכוש רק 1/2-1/3 כמות ולחסוך במחיר רכישה מלא לכל המוזמנים PER מנה.
• הקציבו את האירוע בזמן. סגרו עם הנהלת האולם מראש על מחיר אחיד לאותו פרק זמן. ההמלצה היא להצחיל לפזר את הקהל לפחות 40 דקות טרם סיומו.
• הקציבו את כמות המזון המושקעת באמצעות מנה לסועד, ללא REFILL במנות עיקריות.
|